<
НОВИНИ ДНЯ: ЗМІ: Залужний виїхав з України – що відомо  Кличко показав, як працює київська програма енергоенезалежності у багатоповерхівках  Рекордна спека йде до України: ДСНС попередила про небезпеку  Українці відповіли, що для них важливіше: вступ до ЄС чи до НАТО  Зеленський відповів, про що свідчитиме запрошення України до НАТО для Путіна  Без переваги України в повітрі війну виграє Росія, - американський генерал  Спека трохи спаде, але не скрізь: прогноз погоди на 6 липнявсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2024 337

"Патріоти”, “NASAMS”, IRIS-T та SAMP-T рятують: Кулеба закликав ЄС надати Україні більше зброї

Зміцнення ППО залишається пріоритетом.

3ebc73dd6ef68ad886524fd9a45cf555_23.01.24

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міністрів країн ЄС надати Україні більше зброї, конфіскувати активи РФ і закрити шляхи обходу санкцій. Він наголосив, що зміцнення ППО залишається пріоритетом для України. Пише ТСН. 

Про це йшлося в зверненні Кулеби до міністрів країн ЄС.

Дмитро Кулеба звернув увагу міністрів країн ЄС на ескалацію повітряного терору Росії та закликав їх збільшити та прискорити військову підтримку України.

“Зміцнення ППО залишається пріоритетом. “Патріоти”, “NASAMS”, IRIS-T та SAMP-T - це абревіатури, які рятують цілі міста та тисячі людських життів. Закликаю також прискорити постачання артилерійських снарядів, дронів усіх типів і далекобійних ракет із радіусом у 300+ кілометрів. Чим більше снарядів, тим менші втрати; чим довший радіус, тим коротшою буде війна”, - заявив Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС нагадав про потребу створення спільного простору європейських оборонних індустрій та європейського оборонного хабу в Україні.

Міністр привітав історичне рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС і закликав якнайшвидше рухатися до їх практичного старту. Він поінформував колег щодо прогресу в імплементації всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Єврокомісією, що має стати основою для затвердження переговорної рамки.

“Ми маємо зберігати темп, проводячи скрінинг законодавства та готуючи переговорну рамку. Ми розраховуємо, що вона буде затверджена якомога швидше, одразу ж після оцінки Єврокомісією у найближчі місяці впровадження Україною чотирьох кроків, що дозволить нам провести першу міжурядову конференцію вже у першій половині цього року”, - підкреслив глава МЗС України.

Міністр окремо підкреслив важливість схвалення 1 лютого Європейською Радою програми довгострокового фінансування України у розмірі 50 мільярдів євро.

“Це фінансування важливе для фінансової стабільності, функціонування державних інституцій та економіки України на тлі російської агресії. Його схвалення буде найкращою інвестицією в безпеку Європи”, - наголосив він.

Також Дмитро Кулеба зауважив, що Росія досі має змогу отримувати деякі технології та обладнання, включно з чіпами та мікросхемами, які використовує для виробництва зброї.

Нагадаємо, Україна незабаром має підписати безпекові угоди з іншими країнами. На це надихнула їх Британія, як сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, британський приклад надихнув низку країн максимально і пришвидшити переговори щодо такої домовленості, і робити таку домовленість більш потужною, ніж вони планували спочатку.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Патріоти”, “NASAMS”, IRIS-T та SAMP-T рятують: Кулеба закликав ЄС надати Україні більше зброї 5.00 5 2
Політика / Україна
23.01.2024 337
Еще материалы раздела «Україна»