<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2024 363

Ускладнює військове планування – The Times озвучило проблему ЗСУ

Журналісти називають унікальною ситуацію, що склалася на війні в Україні.

bfa1c8a0a2988593861e76c5eaae285c_23.01.24

Середній вік солдата Збройних сил України, який воює проти окупаційних військ Росії, – становить 45 років. Обмежені фізичні можливості українських воїнів ускладнюють військове планування. Пише ТСН. 

Про це йдеться у матеріалі газети The Times.

Українські командири розповіли, що в такому віці вже важко виконувати завдання на фронті, пише видання.

"У такому віці важко виконувати завдання. Декому навіть боєприпаси та бронежилети нести на передові позиції важко. Люди закінчуються, а якість підкріплення з кожним разом стає все нижчою", – розповів виданню командир 32-ї бригади ЗСУ Дмитро Берлим.

Як пише The Times, це унікальна ситуація, якщо порівнювати з великими війнами минулого століття, коли більшість солдатів складали 20-річні чоловіки або навіть молодші.

Однією з причин цього The Times називає велику хвилю добровольців, які пішли до армії в перші тижні повномасштабного вторгнення. Переважна більшість із них були чоловіками у віці 40+.

Багато хто очікував, що їхні бригади незабаром будуть посилені молодшими новобранцями. Окрім цього, тоді мало хто вірив, що війна триватиме так довго.

Також у виданні зазначають, що не всі 40-річні чоловіки потрапили на фронт добровольцями. Багато з них було мобілізовано і на фронт потрапила непропорційно велика кількість літніх чоловіків з сільської місцевості.

Як пишуть журналісти, 2021 року середній вік солдата у Збройних силах США становив 28 років. Минулого року середній вік військовослужбовців Збройних сил Великої Британії становив 31 рік.

Нагадаємо, в ЗСУ зробили заяву щодо захоплення окупантами Крохмального.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ускладнює військове планування – The Times озвучило проблему ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
23.01.2024 363
Еще материалы раздела «Україна»