<
НОВИНИ ДНЯ: Україна знищує кораблі-ракетоносії Чорноморського флоту швидше, ніж РФ їх будує  Банки України отримали рекордний прибуток з початку року  Україна націоналізує два трубні заводи, які пов'язані з російським олігархом Горіловським  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Видатні українські військові минулого, які неодноразово давали прочуханки росіянам  Як можуть зрости ціни на автомобільне паливо з липня: прогноз експертів  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2024 272

Множинне громадянство в Україні: для чого воно потрібне та коли може з'явитися

У всьому світі етнічних українців – понад 60 мільйонів.

f849be809db2b0d13cd8253fcc89f889_23.01.24

В Україні до кінця цього року може з’явитися множинне громадянство. Це потрібно самій нашій державі. Пише ТСН. 

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

“Сама ініціатива, сама ідея дуже правильна. У нас загалом понад 60 мільйонів етнічних українців. Багато з них живуть за кордоном різними поколіннями, хоча володіють і українською мовою. Зараз також хочуть долучитися до відновлення України, допомагають у гуманітарному плані. На всіх зустрічах із закордонними українцями це питання порушувалося. Я була в багатьох країнах, особливо за час повномасштабного вторгнення. Це питання ставлять діаспоряни конкретно по критеріях – чи все буде доступно, чи ні”, – наголосила Євгенія Кравчук.

За її словами, очевидно, будуть якісь обмеження. Проте говорити про них можна буде, коли ВР отримає текст законопроєкту.

“Ми будемо говорити, коли Верховна Рада отримає текст або профільний комітет уже буде розуміти, що робити зі старими законопроєктами, бо, наскільки я знаю, вони досі не відкликані. Тому щодо самого шляху, як Верховна Рада буде опрацьовувати, я наразі не можу сказати, але очевидно, президент поставив таймлайн, це буде цього року, тому не буде якогось затягування”, – наголосила Кравчук.

Нагадаємо, що Зеленський внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство.

Оценка материала:

5.00 / 2
Множинне громадянство в Україні: для чого воно потрібне та коли може з'явитися 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»