НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
23.01.2024 381

ЄС готовий жорстко реагувати на блокування Угорщини допомоги Україні, - ЗМІ

Уряд Євросоюзу готовий до радикальних дій, якщо прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжить блокувати пакет допомоги Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Посилаючись на джерела в уряді ЄС, у виданні повідомили, що 26 країн-членів готові прийняти пакет військової допомоги Україні на саміті в Брюсселі 1 лютого, незалежно від підтримки Угорщини.

"Чиновники додали, що підготовка до такого сценарію вже добре просунулася", - зауважують у повідомленні.

Потенційний запасний варіант полягатиме в тому, щоб решта країн-членів надавали військове фінансування Україні поза бюджетним процесом ЄС.

Джерела зауважують, що якщо глава угорського уряду вирішить піти цим шляхом, ЄС може розпочати наступний етап штрафних заходів проти Будапешта, що може призвести до позбавлення його права голосу як країни-члена.

У видані допускають, що таким чином в уряді ЄС можуть початись ширші зіткнення, на тлі попереджень прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Минулого тижня словацький лідер вже попередив колег, що він захищатиме Угорщину від будь-яких потенційних кроків, спрямованих на те, щоб позбавити уряд Орбана можливості здійснювати свої права в блоці.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС готовий жорстко реагувати на блокування Угорщини допомоги Україні, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Європа
23.01.2024 381
Еще материалы раздела «Європа»