<
НОВИНИ ДНЯ: Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря всі новини дня
Політика
Україна
23.01.2024 272

Апеляційний суд залишив Мазепу під вартою, проте суттєво зменшив заставу

23 січня Апеляційний суд Києва зменшив розмір застави засновникові компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі, якому ДБР інкримінує спробу заволодіти 300 га землі вартістю понад мільярд гривень.

Про це повідомляє"Суспільне".

Суд розглянув скаргу захисту бізнесмена і задовольнив її частково: залишив Мазепу під вартою, але зменшив розмір застави 349, 7 млн грн до 21 млн грн. Прокурор Євген Сльота вимагав призначати нову альтернативу - в розмірі 700 мільйонів гривень.

Бізнесмен брав участь у судовому засіданні по відеозв'язку. Його адвокат Тарас Пошиванюк долучив 10 листів про взяття Мазепи на поруки. Серед поручителів є, зокрема, народний депутат від "Слуги народу" Андрій Герус.

Захист і друзі підозрюваного наголошували, що немає ризику виїзду і переховування Мазепи, аби його відпустили на поруки. Однак суддя задовольнив клопотання лише в частині розміру застави.

Оценка материала:

5.00 / 1
Апеляційний суд залишив Мазепу під вартою, проте суттєво зменшив заставу 5.00 5 1
Політика / Україна
23.01.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»