<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Політика
Світ
24.01.2024 333

Допомога Україні від США: Пентагон проведе зустріч 50 союзників для підтримки Києва

США сподіваються, що Україну на "Рамштайні" підтримають інші союзники.

8196be134b35a5b34f3250013cf9f29e_24.01.24

На засіданні у форматі "Рамштайн", яке відбудеться 23 січня, США сподіваються на оборонну підтримку України з боку інших західних союзників. Пише ТСН. 

Про це заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх, пише Associated Press.

"Попри те, що ми не можемо надати свою допомогу у сфері безпеки прямо зараз, наші партнери продовжують це робити. Ми сподіваємося на них", - наголосила вона.

Засідання у форматі "Рамштайн" відбуватиметься у момент, коли США не мають грошей і не можуть надіслати боєприпаси та ракети, необхідні Україні для боротьби з російською агресією.

Чекаючи, поки Конгрес ухвалить бюджет і, можливо, затвердить більше грошей на підтримку України, США будуть шукати союзників, щоб продовжувати скорочувати розрив, пише AP.

Зустріч відбудеться в онлайн-форматі оскільки Ллойд Остін досі одужує після перенесеної операції.

Пентагон оголосив про свою останню безпекову допомогу Україні 27 грудня 2023 року. Пакет вартістю $250 мільйонів включав 155-міліметрові снаряди, зенітні ракети "Стінгер" та інші предмети високого попиту, взяті з наявних запасів США.

Відтоді США не змогли надати додаткові боєприпаси, оскільки гроші на поповнення цих запасів закінчилися, а Конгрес ще не затвердив додаткові кошти.

Допомога Україні та Ізраїлю на суму понад 110 мільярдів доларів застопорилася через розбіжності між Конгресом і Білим домом з приводу інших політичних пріоритетів, включаючи додаткову безпеку на кордоні США і Мексики.

США надали Україні понад 44,2 мільярда доларів у вигляді безпекової допомоги з моменту вторгнення Росії у лютому 2022 року. Близько 23,6 мільярда доларів з цієї суми було взято з існуючих військових запасів, а майже 19 мільярдів доларів було відправлено у вигляді довгострокових військових контрактів на товари, закупівлі яких займуть місяці. Таким чином, навіть незважаючи на те, що кошти вичерпані, частина раніше закупленої зброї буде продовжувати надходити. Додаткові 1,7 мільярда доларів були надані Держдепартаментом США у вигляді іноземного військового фінансування.

США і близько 30 міжнародних партнерів також продовжують навчати українські сили і на сьогоднішній день навчили загалом 118 000 українців в точках по всьому світу, повідомив полковник Марті О'доннелл, представник армії США в Європі та Африці.

Сполучені Штати підготували близько 18 000 таких бійців, зокрема близько 16 300 солдатів у Німеччині. Ще близько 1500 бійців зараз проходять підготовку.

Нагадаємо, адміністрація США вважає, що бойові дії в Україні впродовж кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Допомога Україні від США: Пентагон проведе зустріч 50 союзників для підтримки Києва 5.00 5 1
Політика / Світ
24.01.2024 333
Еще материалы раздела «Світ»