<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Європа
25.01.2024 1250

Фіцо зробив скандальну заяву про "відсутність" війни в Києві

Прем’єр Словаччини вважає, що в Києві немає війни.

84b3aa6299509ef6b7387c5972fdbb5f_25.01.24

Проросійський прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо цинічно заявив, мовляв, життя в українській столиці Києві "абсолютно нормальне", і що там немає війни.

Висловлювання словацького прем'єра пролунали напередодні його зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем, повідомляє Reuters. Пише ТСН. 

"Ви серйозно думаєте, що в Києві війна? Ви жартуєте, будь ласка, я сподіваюся, що ви несерйозно. Поїдьте туди і побачите, що в місті нормальне життя, абсолютно нормальне життя", - відповів Фіцо на запитання журналіста, чи варто було б поїхати до Києва, щоб краще зрозуміти війну.

За його словами, більш практично зустрічатися зі Шмигалем в Ужгороді. Нібито саме це місто обрала українська сторона після того, як Фіцо вперше захотів відвідати Україну.

Нагадаємо, раніше Фіцо заявив, що Україна повинна відмовитися від території, щоб припинити війну. На його думку, це єдиний спосіб припинити збройний конфлікт.

В українському МЗС різко відповіли на цю скандальну заяву про "поступки територіями" Росії. Речник МЗС України Олег Ніколенко наголосив, що не може бути компромісу щодо територіальної цілісності ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни.

Оценка материала:

5.00 / 3
Фіцо зробив скандальну заяву про "відсутність" війни в Києві 5.00 5 3
Політика / Європа
25.01.2024 1250
Еще материалы раздела «Європа»