<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2024 244

Вибори президента у США: Піонтковський назвав кандидатку, яка є найпослідовнішою прихильницею України

За словами політолога, вона відповідає образу найбільш затребуваного американського кандидата.

0240d8b39f22eb6e7aac8adaf74cbea7_25.01.24

Запобігти приходу Дональда Трампа до влади в США допоможе підтримка кандидатури Ніккі Гейлі аж до її висунення від Демократичної партії. Пише ТСН. 

Про це політолог Андрій Піонтковський сказав у інтерв'ю Дмитру Гордону.

Експерт упевнений, що саме Гейлі відповідає образу найбільш затребуваного американського кандидата.

"Вона проти Трампа і Байдена. Гейлі вважає їх людьми, які дивляться в минуле. Крім того, вона найпослідовніший прихильник України та її перемоги", – сказав він.

Щодо Дональда Трампа, то за словами експерта, суд Колорадо не допустив експрезидента Сполучених Штатів на вибори, грунтуючись на статті Конституції про те, що люди, які дали клятву вірності державі, а потім брали участь в заколоті, не можуть балотуватися, адже Трамп брав участь у подіях 6 січня 2021 року.

"Справа дійшла до Верховного Суду: там шість консерваторів і троє лібералів. Троє консерваторів зобов'язані Трампу. У грудні 2021 року ці судді відмовили Трампу, коли він завалив суд скаргами на те, що вибори були сфальсифіковані", – заявив Піонтковський.

Політолог нагадав, що колишній президент США Дональд Трамп пообіцяв "дуже швидко" закінчити війну в Україні. Скандальний політик упевнений, що зможе залучити до діалогу президентів України і Росії, яких він "добре знає".

Тим часом у Кремлі заявили, що не ознайомлені з намірами кандидата в президенти США Дональда Трампа “врегулювати” війну в Україні за лічені дні. У Путіна не розуміють, як політик допоможе досягти миру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вибори президента у США: Піонтковський назвав кандидатку, яка є найпослідовнішою прихильницею України 5.00 5 2
Політика / Світ
25.01.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»