<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2024 607

Виплати призовникам: в яких містах України надають грошову допомогу мобілізованим

Міські бюджети надають грошову допомогу призовникам.

b1269241e85160996533d4518ed88da7_25.01.24

В Одесі, Києві, Львові започатковують "заохочувальні" виплати призовникам. Допомогу нададуть з міських бюджетів. Пише ТСН. 

Про це йдеться, зокрема, в повідомленні Одеської міськради.

В Одесі в межах дії Програми мобілізованим особам, які призвані на військову службу до ЗСУ та зареєстровані в Одесі, з міського бюджету надаватиметься одноразова грошова допомога у граничному розмірі 20 тисяч гривень. На неї 2024 року в бюджеті передбачено 20 мільйонів гривень.

“Гроші надаватимуться мобілізованим від 2024 року. Для цього найближчим часом буде розроблений порядок надання допомоги, який, зокрема, включатиме перелік необхідних документів”, – повідомила директорка Департаменту праці й соцполітики Одеської міської ради Олена Китайська.

За словами міського голови Одеси Генадія Труханова, до Департаменту праці й соцполітики вже надходять такі заявки, але порядок надання матеріальної допомоги зараз у процесі розробки. Місцева влада прагне "довести процес до автоматизму".

Він зауважив, що в майбутньому мобілізована особа має принести необхідні документи одразу до ТЦК. Після того, як таку особу зарахують до військової частини, вона автоматично отримає виплати на свій рахунок.

В Києві у грудні 2023 року виділили 50 мільйонів гривень на 2024 рік – на виплати киянам, які мобілізуються до лав ЗСУ від грудня 2023 року. А також схвалили фінансування 15-ти міських цільових програм усіх галузей господарства, щоб врахувати це в бюджеті Києва на 2024 рік. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час засідання Київради.

Місцеві депутати вирішили, що всі кияни, які мобілізувалися від 1 грудня 2023 року, отримуватимуть зі столичного бюджету одноразову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень.

Як повідомив виданню "АрміяInform" депутат Київради, офіцер ЗСУ Вадим Васильчук, 18 січня місцева влада додала до мобілізованих і тих, хто підпише контракт на проходження військової служби. Наразі, додав він, такі виплати в Києві ще не проводять через недосконалість механізму таких виплат.

"Порядок був схвалений ще в грудні, але там були зауваження від ТЦК та СП щодо його виконання. Вони внесли свої пропозиції та правки. Сьогодні (18 січня) вони були проголосовані й завдяки співпраці з ТЦК рішення про виплати має запрацювати", – сказав Васильчук.

У Львові рішення про матеріальну підтримку громадян, які вирішили стати до лав Сил оборони, ухвалив виконком міськради 12 січня.

Добровольцям вирішили виплачувати 50 тисяч гривень. На відміну від Києва, таку суму планують надавати не всім, а лише тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської міської територіальної громади та зголоситься підписати контракт з військовими частинами Десантно-штурмових військ і морської піхоти.

Також ТСН.ua повідомляв про виплати переселенцям. Механізм надання допомоги обговорювали ще торік, і врешті це призвело до перегляду цього механізму на державному рівні. Стало відомо, що ВПО отримують 2 000 грн, а діти або люди з інвалідністю – 3 000 грн. Утім, 2024 року деяким переселенцям скасують виплати.

Оценка материала:

5.00 / 1
Виплати призовникам: в яких містах України надають грошову допомогу мобілізованим 5.00 5 1
Політика / Україна
25.01.2024 607
Еще материалы раздела «Україна»