<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2024 307

США та НАТО занепокоєні перспективою поставок Росії північнокорейських ракет, - ЗМІ

Європейські та американські посадовці схвильовані можливим зростанням постачання Росії північнокорейських ракет та боєприпасів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Поява ракет КНДР у російському арсеналі може створити серйозні труднощі для українських систем протиповітряної оборони.

Як стверджують співрозмовники The New York Times, північнокорейські ракети потенційно можуть допомогти російській армії подолати українські ППО, які донині досить ефективно захищають стратегічні об'єкти на території України.

Досі, за даними видання, Росія отримала не більше п'ятдесяти балістичних ракет північнокорейського виробництва.

Дослідження показало, що на відміну від снарядів північнокорейські ракети не є застарілими - їхня конструкція є новітньою. Ці ракети є точними.

"Але якщо дані поставки значно зростуть, то Україні доведеться витрачати для їх знищення боєприпаси західного виробництва, в яких вона вже відчуває дефіцит", - зазначає видання.

Передача зброї КНДР до Росії

Нагадаємо, 4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

За даними The Wall Street Journal, КНДР могла передати російській армії кілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні.

Пізніше з'явилася інформація, що окупанти вдарили по Харкову північнокорейськими ракетами. Згодом у прокуратурі підтвердили це та розповіли деталі.

Нещодавно у Білому домі заявили, що російські окупанти й надалі обстрілюють Україну балістичними ракетами з Північної Кореї. Але сама КНДР заперечує це.

Представники ГУР МО заявили, що Північна Корея активно поставляла до РФ боєприпаси впродовж усієї осені. За оцінками відомства, йдеться про приблизно мільйон артилерійських снарядів.

Вчора за даними британського звіту стало відомо, що російські кораблі завантажуються в північнокорейському порту, про що свідчать дані супутникових знімків.

Оценка материала:

5.00 / 2
США та НАТО занепокоєні перспективою поставок Росії північнокорейських ракет, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
25.01.2024 307
Еще материалы раздела «Світ»