<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Росію можна змусити до миру: військовий експерт назвав дві важливі умови  Коли винищувачі F-16 з'являться в Україні: експерт назвав важливі умови  Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников  Як засолити огірки за 30 хвилин  Телескоп зафіксував галактику з чорною дірою масою як 200 мільйонів сонць  Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - AP  Не тільки через війну. Чому Україну не беруть в НАТОвсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2024 260

Реєстр військовозобов'язаних без "страшилок": від яких норм відмовилися в новому законопроєкті

Блокувань рахунків і заборон на користування майном за ухиляння від ТЦК не буде.

2ef63d6e54f37cd60e2fb630d1257b11_25.01.24

У законопроєкті про єдиний реєстр військовозобовʼязаних не передбачаються блокування рахунків і заборона на користування майном у разі неприбуття до ТЦК.

Про це сказав народний депутат Михайло Цимбалюк в ефірі "Еспресо". Пише ТСН. 

"Верховна Рада вже ухвалила законопроєкт про електронний реєстр військовозобов'язаних. Він діятиме. Втім, у версії, якої ми очікуємо, не буде права керівникові ТЦК звертатися до варіанту блокування рахунків і заборони на користування його майном у разі неявки військовозобов'язаного до військкомату", – сказав Цимбалюк.

Нардеп також розповів про інші деталі законопроєкту про єдиний реєстр військовозобовʼязаних. За його словами, у ВР очікують, що цей проєкт закону таки ухвалять.

"Йдеться про реєстр усіх військовозобовʼязаних. До бази даних вноситиметься вся інформація про громадянина. Тобто після ухвалення президентом цього законопроєкту ТЦК матиме право, зокрема Міноборони як власник цього реєстру, надсилатиме до електронного кабінету повідомлення про необхідність зʼявитися до територіального центру комплектування", – пояснив депутат.

Нагадаємо, в Міноборони заявили, що обмін між реєстрами підсилить і прискорить роботу ТЦК та СП, вона стане більш сервісоорієнтованою. Водночас на реєстр військовозобов’язаних уже отримано атестат відповідності комплексній системі захисту інформації. Це по факту – багаторівневий захист тих даних, які містяться в цьому реєстрі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Реєстр військовозобов'язаних без "страшилок": від яких норм відмовилися в новому законопроєкті 5.00 5 2
Політика / Україна
25.01.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»