<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2024 244

Можлива війна НАТО з РФ: у ГУР відповіли, чи може Москва напасти

Росія становить загрозу.

8a43c9fd8cb82384cf4924edc4ac21d2_25.01.24

Країна-агресорка Росія становить загрозу для безпеки в Європі та країнах НАТО. Підтвердженням цього є кілька моментів. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Розвідка має інформацію і, звісно, ті сигнали, які оприлюднюються, зокрема, експертами міжнародних ЗМІ. Вони констатують той факт, що РФ справді є загрозою для безпеки в Європі та НАТО", – наголосив Юсов.

За його словами, світ реагує на ці сигнали, а українські партнери в рамках міжнародної коаліції посилюються належним чином.

Заяви про війну РФ із НАТО

Видання Bild повідомило про секретні документи Німеччини, які описують гіпотетичний сценарій підготовки до можливого майбутнього конфлікту між НАТО та Росією. Згідно з документом, в Альянсі очікують ескалації з РФ уже в лютому цього року.

Згодом стало відомо, що НАТО мобілізує 90 тисяч солдатів для масштабних навчань. Вони називаються Steadfast Defender і триватимуть кілька місяців у Німеччині, Польщі та країнах Балтії, зокрема на кордоні з Калінінградською областю РФ.

Своєю чергою РФ гостро відреагувала на масштабні навчання НАТО. У Кремлі намагаються переключити увагу з власної агресивної риторики та поведінки щодо Альянсу, звинувачуючи його у провокаціях.

Тим часом голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що населенню Заходу варто готуватися до "всебічної війни" з РФ. За його словами, хоча Збройні сили вже готові до початку війни, громадяни західних країн також мають бути готовими до конфлікту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Можлива війна НАТО з РФ: у ГУР відповіли, чи може Москва напасти 5.00 5 1
Політика / Світ
25.01.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»