<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Росія
25.01.2024 272

У Росії хочуть повністю обмежити критику війни - розвідка Британії

Низка відомих російських письменників і музикантів були засуджені за критику війни.

45dbe130a5efb4c0fd72d424f0969bc8_25.01.24

У Росії, ймовірно, хочуть повністю обмежити критику війни. Що більше - за останній місяць низка відомих російських письменників і музикантів були засуджені за критику війни. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Британські розвідники наголошують, що що 22 січня Держдума РФ обговорювала законопроєкт про арешт фінансових активів у росіян, які відкрито критикують окупаційну армію та "спецоперацію".

"Дуже ймовірно, що цей закон спрямований на стримування та придушення антивоєнної опозиції. Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні з заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, спрямований на повне обмеження критики війни", - зазначають у Міноборони Британії.

Згадали фахівці і те, що 2022-го російський диктатор-президент Володимир Путін підписав зміни до закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовували для репресій проти противників режиму. Станом на листопад 2023-го до списку внесли 707 "іноземних агентів". Наголошується, що туди включають незалежні російські новинні агенції та правозахисні організації, багато з яких були змушені діяти за межами Росії.

Як повідомлялося, у Росії зростає протестний рух через економічні труднощі та незадоволення представників національних меншин. Це означає, що процес розпаду Російської імперії прискорився і не збудуться плани президента Володимира Путіна щодо відновлення окупації навколишніх країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії хочуть повністю обмежити критику війни - розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Росія
25.01.2024 272
Еще материалы раздела «Росія»