<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2024 203

Міністр оборони Британії закликав збільшити допомогу ЗСУ: "Доля України – в руках Заходу"

РФ збільшує витрати на війну.

3b174c3a5fc8fd7a31616713a406cb0d_25.01.24

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що 2024 рік може стати визначальним у тому, як далі складеться доля України. Втім, це залежатиме від підтримки західних союзників. Пише ТСН. 

Про це він написав у своїй колонці для Politico.

"Путін вважає, що Захід можна виснажити. Він вірить, що у нас не вистачить стратегічного терпіння. А ми маємо довести, що він помиляється. У цей визначний "рік демократії" доля України – в руках Заходу. І ми не можемо їх підвести", – наголосив британський міністр.

Він наголошує, що в Москві збільшують витрати на війну. Крім того, в РФ зовсім не переймаються тим, скільки ще солдатів буде ліквідовано на війні в Україні. Шаппс також заявляє, що не можна допустити, щоб диктатор Володимир Путін переміг у цій війні.

"Не повинно бути жодних коливань. Жодних коливань. Жодного очікування, щоб подивитися, в який бік подує вітер. Путін вірить, що Захід можна виснажити. Він вважає, що нам не вистачає стратегічного терпіння. І ми маємо довести, що він помиляється", – наголошує очільник британського Міноборони.

Нагадаємо, спецслужби Литви назвали справжню мету диктатора РФ Володимир Путіна. Голова литовського Департаменту державної безпеки Дарюс Яунішкіс заявляє, що кремлівський "фюрер" має на меті не лише поразку України, а й довгострокову конфронтацію із Заходом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр оборони Британії закликав збільшити допомогу ЗСУ: "Доля України – в руках Заходу" 5.00 5 2
Політика / Світ
25.01.2024 203
Еще материалы раздела «Світ»