<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbesвсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2024 268

Народ Британії має бути готовий до війни з Росією – начальник Генштабу

Народ Великої Британії є частиною "довоєнного покоління", яке в разі потреби має бути готовим вести велику війну проти дедалі агресивнішої Росії.

Про це заявив начальник Генштабу Британії Патрік Сандерс, повідомляє The Guardian.

Він також заявив, що звичайні громадяни будуть змушені поповнити невелику армію Великої Британії, хоча в роз'ясненнях Міністерства оборони заявили, що не прийдуть до повернення до призову в мирний час, який було скасовано 1960 року.

У своїй промові на військовій конференції в Твікенхемі Сандерс навів приклад Швеції, яка щойно знову ввела форму національної служби в міру наближення до вступу в НАТО.

Начальник Генштабу заявив, що Великій Британії необхідно загалом наслідувати приклад Швеції та зробити підготовчі кроки, які дадуть змогу поставити суспільство на військову позицію. За його словами, такі дії не просто бажані, а й необхідні.

"Основи національної мобілізації не можуть бути обмежені країнами, сусідніми або близькими до Росії, і в результаті звичайні люди у Великій Британії будуть змушені приєднатися до регулярної армії Великої Британії чисельністю 74 110 осіб, щоб відбивати активну загрозу материковій Європі", - йдеться в матеріалі.

Сандерс сказав, що Британія не буде застрахована і повинна підготуватися аналогічним чином.

Він додав, що Україна демонструє, що війни розпочинають регулярні армії, але перемогу здобувають уже цивільні армії (йдеться про те, що в армію приходять цивільні люди - ред.).

Оценка материала:

5.00 / 2
Народ Британії має бути готовий до війни з Росією – начальник Генштабу 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2024 268
Еще материалы раздела «Україна»