<
НОВИНИ ДНЯ: Справжня мати могла відмовитись від Путіна: нові факти про дитинство диктатора  Коли Росію можна змусити до миру: військовий експерт назвав дві важливі умови  Коли винищувачі F-16 з'являться в Україні: експерт назвав важливі умови  Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников  Як засолити огірки за 30 хвилин  Телескоп зафіксував галактику з чорною дірою масою як 200 мільйонів сонць  Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - APвсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2024 232

Фаріон висловилася про жорстку українізацію та новий виклик для мови

За словами Фаріон, нація має мати гідність і не поступатися.

f80b0def6ed2fcb864b576c3fcc2d4ae_26.01.24

Україні сьогодні потрібна українізація. Ба більше, перед українською мовою постає серйозний виклик. Пише ТСН. 

Про це мовознавиця Ірина Фаріон сказала в інтерв'ю на YouTube-каналі "Студія Фаріон".

Як стверджує скандальна екснардепка, нам взагалі не потрібна ні жорстка, ні лагідна, а просто – українізація. Розділяти це поняття хибно. Це терміни-налички, каже Фаріон, за якими люди намагаються сховати свою безхарактерність.

"Щоб вимити смисли з терміну "українізація", боягузи чи ідіоти вигадали ось ці два терміни – лагідна українізація і жорстка українізація. Лагідна українізація – це щось зі сфери "вбий мене лагідно". Може, цей дрончик нехай залетить у мою ванну і не порушить спокій моєї спальні – це буде лагідна війна москалів з українцями", – запевняє Фаріон.

Крім того, вона зазначила, що вбачає новий виклик для української мови.

"Коли світ масово починає вивчати українську мову. Коли українська мова має стати засобом експансії, засобом заходження в кожну країну, нас збивають високоточною англомовною ракетою. І зіб'ють. Тому що це дуже потужна мова. Тому що нація, яка говорить цією мовою, має гідність, вона не компромісить, вона не поступається", – резюмувала жінка.

Раніше Фаріон заявила, що російськомовні люди в Україні, в яких не було можливості чути і вчити українську, самі в цьому винні. Ба більше, треба взагалі "перестати їх розуміти".

Оценка материала:

5.00 / 2
Фаріон висловилася про жорстку українізацію та новий виклик для мови 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»