<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  Рекрутинг до ЗСУ: Умєров назвав професії, які мають найбільший попит  Українські льотчики знищують ворожу ППО методом часів війни у В’єтнамі — Business Insider  Ніжний банош зі сметаною. Автентичний рецепт, який підкорить ваше серце  У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією  Військовозобов'язані українці за кордоном: чи повертатиме Європа громадян призовного віку до Українивсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2024 248

Кулеба зробив тривожну заяву про ситуацію на фронті: можливо, вона серйозніша, ніж на початку вторгнення

За словами Кулеби, Росія переважає Україну в артилерійських боєприпасах.

0b261bc3a39a3f125ab414bbbe0c5c80_26.01.24

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про складну ситуацію на фронті через нестачу озброєння та техніки. Пише ТСН. 

Про це український дипломат розповів в інтерв'ю Bild.

"Ситуація дуже серйозна, можливо, навіть серйозніша, ніж вона була з моменту початку російського вторгнення майже два роки тому", - відповів Кулеба.

Міністр зауважив, що західні країни не мають достатньої потужності для виробництва боєприпасів для війни в Україні.

"Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжить це робити, ми все ще бачимо, що західна оборонна промисловість – тобто оборонна промисловість держав, які нам допомагають – не в змозі виробляти достатньо кількість для виробництва артилерійських боєприпасів", - сказав він.

За словами міністра, Росія переважає Україну в артилерійських боєприпасах. Одна з причин цього - це поставки із Північної Кореї.

"Як би смішно це не звучало, виглядає так, що Північна Корея для Росії більш ефективний партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Це смішно. І це має змінитися", - вважає очільник МЗС України.

Нагадаємо, за даними Генштабу, ЗСУ відбили атаки біля Кліщіївки і Роботиного, РФ намагається захопити Авдіївку.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулеба зробив тривожну заяву про ситуацію на фронті: можливо, вона серйозніша, ніж на початку вторгнення 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»