<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Світ
25.01.2024 252

Будапешт не поспішатиме зі вступом Швеції до НАТО, - спікер парламенту Угорщини

Угорщина не поспішатиме з ратифікацією заяви Швеції на вступ до НАТО, оскільки не "відчуває якоїсь нагальності".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера парламенту Угорщини Ласло Кевера в інтерв'ю Index.

Відповідаючи на питання, чи очікується позачергове засідання парламенту Угорщини під час якого обговорять питання вступу Швеції до НАТО, Кевер заявив про відсутність нагальності в цьому питанні.

"Я не сумніваюся, що одна з опозиційних партій, які не завжди служать угорським інтересам, спробує його скликати, можливо, безуспішно. В іншому випадку, я не відчуваю якоїсь нагальності, і не думаю, що існує якась виняткова ситуація", - заявив спікер парламенту.

Як пояснив спікер, НАТО є оборонним альянсом, в якому країни беруть на себе відповідальність вступати у військовий конфлікт у разі нападу на одного із союзників.

"Це вимагає більшої довіри. А тепер давайте подивимося, як Швеція поводилася з Угорщиною в минулому періоді, як і в останні кілька місяців, відколи на порядку денному стояло їх вступ, з якою нахабністю та недбалістю вони ставилися до нас. Мені не зовсім зрозуміло, чи усвідомлюють вони, що насправді означає альянс, до якого вони хочуть увійти", - відзначив Кевер.

Вступ Швеції до НАТО очікується вже близько півтора року. Раніше Стокгольм планував вступити до Альянсу разом із Фінляндією, але Фінляндія вступила до НАТО у червні 2023 року, а заявку Швеції ратифікували всі країни НАТО, окрім Угорщини.

Будапешт обіцяв, що він не буде останнім, хто ратифікує заявку Швеції. Проте голосування в угорському парламенті кілька разів переносилося. Угорські політики вимагають пояснень щодо критики демократичного розвитку країни, аналогічної стурбованості, вираженої багатьма іншими європейськими політиками.

Оценка материала:

5.00 / 1
Будапешт не поспішатиме зі вступом Швеції до НАТО, - спікер парламенту Угорщини 5.00 5 1
Політика / Світ
25.01.2024 252
Еще материалы раздела «Світ»