НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Європа
26.01.2024 432

Шольц заявив, що простого рішення війни в Україні не передбачається

Канцлер наголошує, що Україна не може припинити оборону.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що простого вирішення війни в Україні не слід очікувати. Крім того, не варто думати, що вторгнення РФ триває лише через відсутність переговорів між Москвою і Києвом. Пише ТСН. 

Таку думку німецький канцлер висловив на пресконференції.

"Жодна країна не прагне миру більше, ніж Україна. Але після двох років війни ми також повинні визнати, що простого рішення не передбачається. У будь-якому випадку Путін може покласти край цій війні будь-якої миті", - наголосив Шольц.

За його словами, якщо Україна припинить оборону, то перестане існувати. Крім того, Києву потрібен чіткий сигнал про рішучість Європи у підтримці.

"Тому нашим спільним сигналом Росії має бути: ми підтримуватимемо Україну, яка бореться за своє виживання та збереження суверенітету, стільки, скільки необхідно", - заявив Олаф Шольц.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел попередив про посилення тиску РФ на фронті перед "виборами" Володимира Путіна. Адже Москва прагне домогтися великих територіальних завоювань перед голосуванням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шольц заявив, що простого рішення війни в Україні не передбачається 5.00 5 1
Політика / Європа
26.01.2024 432
Еще материалы раздела «Європа»