<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Росія
27.01.2024 370

Російські в’язні, які воюють на війні в Україні, більше не отримуватимуть помилування від Путіна

Відтепер термін контракту становить не шість місяців, як раніше, а рік.

dd7d5a196d812ed9ea9dcba12d2cac7d_27.01.24

Російські в’язні, яких відправили на війну проти України, не отримають бажане помилування від російського диктатора Путіна, а натомість лише умовне звільнення.

Про це йдеться у розслідуванні ВВС. Пише ТСН. 

Після ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина, від лютого 2023 року відправленням на фронт ув'язнених займається Міноборони Росії.

"Арештантам обіцяли помилування президента, шість місяців на передовій штурмовиком, після цього - повернення додому", - йдеться в повідомленні.

Відтепер термін контракту становить не шість місяців, як раніше, а рік. У той час як сам контракт продовжують автоматично. Також під час підписання контракту ув’язнених попереджають, що воюватимуть вони до кінця війни.

"Засуджені воюють в статусі умовно звільнених і більше не отримують помилування від Путіна. Проте ЗМІ нагадує, що з юридичної точки зору це не "умовно-дострокове звільнення", адже цей статус надає лише відповідне рішення суду. Для "умовного звільнення", норма про яке з’явилась у російському законодавстві зовсім нещодавно, достатньо рішення колонії чи військкомату, де ув’язнені підписували контракт", - мовиться в повідомленні.

Попри те, що раніше Путін сам підписував укази про помилування ув'язнених, участь президента Росії в цьому процесі не потрібна.

Станом на зараз відомо, що вдалося встановити імена 8 011 ув'язнених, які загинули у війні проти України. Щонайменше 1100 з них воювали у загонах "Шторм Z" або "Шторм V".

Нагадаємо, Росія звільнила до 100 тисяч "зеків" у в'язницях і відправила їх воювати до України. Різке падіння кількості ув'язнених свідчить про те, що Міноборони РФ продовжувало агресивно вербувати засуджених злочинців, продовжуючи практику "вагнерівців".

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські в’язні, які воюють на війні в Україні, більше не отримуватимуть помилування від Путіна 5.00 5 1
Політика / Росія
27.01.2024 370
Еще материалы раздела «Росія»