НОВИНИ ДНЯ: В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2024 299

Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва

Через пів року Україна матиме досить надійну і ефективну артилерійську систему власного виробництва, яку зможуть застосовувати артилерійські підрозділи в багатьох бригадах.

Про це в ефірі Українського радіо сказав експерт Микола Саламаха.

"Я думаю, що через найближчі пів року ми матимемо вже досить надійну і ефективну артилерійську систему українського виробництва, яку зможуть застосовувати артилерійські підрозділи в багатьох бригадах (САУ "Богдана" - ред.). Поступово ми проходимо той шлях, який треба було пройти ще до початку великого вторгнення Росії", - сказав він.

Водночас експерт наголосив, що зараз "нагальне питання, яке необхідно вирішувати якомога швидше – це боєприпаси до дуже багатьох типів артилерійських систем".

"Україна збільшила виробництво мін калібру 120 мм, 82 мм, а також боєприпасів для 125-міліметрових танкових гармат", – додав Саламаха, зазначивши, що "до замкнутого циклу виробництва боєприпасів всіх калібрів нам необхідно пройти ще досить довгий шлях".

Говорячи про найбільші потреби України, експерт зауважив, що в першу чергу необхідні снаряди калібру 105 мм, 155 мм, 122 і 152 мм. Далі – артилерійські системи. Бажано на колісній базі, бо в них набагато більша маневреність. Це ті ж самі Archer, CAESAR, Dana, Zuzana.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2024 299
Еще материалы раздела «Україна»