<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2024 299

Вони бояться: військова пояснила, що стримує українців від мобілізації

Військова служба – це необов'язково бути піхотинцем і штурмовиком.

a830bc17a83d6e61cc782e764a4b4e20_28.01.24

Стрільчиня-санітарка штурмової роти 47-ї ОМБр "Маґура" Олена Риж вважає, що в більшості випадків від мобілізації українців тепер стримує банальний страх.

Про це вона говорила в інтерв’ю “Суспільне”. Пише ТСН. 

За її словами, загалом в українському суспільстві тепер панує багато різних страхів.

“Страх, що це затягується. Страх нерозуміння. Страх втратити життя. Страх бути мобілізованим. Страх, якщо жінка, що буде мобілізований чоловік. Цих страхів багато, і люди не вміють з ними працювати”, – зауважила Олена.

Водночас вона нагадала, що військова служба – це необов'язково бути піхотинцем і штурмовиком.

Мені б хотілося, щоб серед нас було трошки більше сміливих... Коли чуємо, що винен правий, лівий, президент, держава, депутати, їхні діти, поліція – це відмовка. Бо якщо запитати у цих людей: "Що ти відчуваєш насправді?", впевнена, 99,9% бояться самі собі відповісти, що це страх”, – наголосила військова.

Олена Риж зазначила, що знає людей, які після першого бою змінили своє військове положення та пішли на інші посади, власне, через страх, і запевнила, що не засуджує їх, оскільки люди не можуть контролювати емоції.

“Цивільні зараз проходять той самий шлях. Вони бояться. І бояться собі признатися в цьому. Тому знаходять, кого звинуватити”, – припустила вона.

Олена Риж також висловила думку, що мобілізацію жінок в Україні запроваджувати не потрібно, але варто створити більше можливостей для тих, хто хоче піти до війська добровільно.

“Давайте дамо більше можливостей і побачимо, до чого це призведе. Я впевнена, поповняться лави в ТЦК. Скажу більше – багато жінок повернуться в Україну. Мені так багато дівчат пишуть про те, що, мовляв, Олено, хочу повернутися, вже не можу тут перебувати, хочу допомагати. Тому давайте зробимо більше можливостей, щоб жінка могла добровільно прийти на службу. І побачимо, до чого це призведе”, – сказала вона.

Нагадаємо, наразі в ЗСУ є багато професій для жінок, проте мобілізують їх лише за власним бажанням. Жінки-медикині завжди були військовозобов'язаними.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вони бояться: військова пояснила, що стримує українців від мобілізації 5.00 5 2
Політика / Україна
28.01.2024 299
Еще материалы раздела «Україна»