<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві фактивсі новини дня
Політика
Світ
28.01.2024 699

Путін визнав, що майже половина російської армії перебуває на війні в Україні

Загалом у російському вторгненні до України могли брати участь уже понад мільйон російських військових.

Президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що контингент російської армії, яка перебуває на війні в Україні, становить 600 тисяч осіб. Це майже половина від штатної чисельності збройних сил Росії. Пише ТСН. 

Про це він говорив на зустрічі з російськими студентами-учасниками російського вторгнення, передає “Радіо Свобода”.

Путін заявив, що механізм російської армії в зоні війни потребує постійної "добудови".

"Зона бойових дій велика – майже 2 тисячі кілометрів. Механізм величезний", – зазначив президент держави-агресорки.

Оскільки 1 грудня Володимир Путін видав указ, яким штатну чисельність військовослужбовців у російській армії збільшено до 1 320 000 тисяч, то з його слів випливає, що на території України перебуває майже половина всіх російських військових.

У виданні зазначили, що оцінку чисельності російської армії в Україні, яку зробив Путін, важко перевірити за допомогою незалежних джерел, і справжня кількість окупаційних сил може відрізняться від оголошеної.

Якщо ж оголошена кількість є близькою до дійсності, то в російському вторгненні до України могли брати участь уже понад мільйон російських військових, враховуючи втрати, яких зазнали збройні сили РФ у війні.

У виданні нагадали, що в радянському вторгненні до Афганістану за 10 років взяли участь 620 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше російський президент Володимир Путін заявив, що в РФ відбулася "часткова мобілізація", в межах якої до окупаційного війська призвали 300 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 4
Путін визнав, що майже половина російської армії перебуває на війні в Україні 5.00 5 4
Політика / Світ
28.01.2024 699
Еще материалы раздела «Світ»