<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Світ
28.01.2024 341

Шольц летить до США, щоб обговорити допомогу Україні – Bloomberg

Двосторонню зустріч з Джо Байденом у Білому домі планують провести протягом другого тижня лютого.

97234ea6662ae1b28d05ed8062d364b5_28.01.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц поїде до Сполучених Штатів у першій половині лютого, де проведе зустріч з президентом Джо Байденом, щоб обговорити допомогу Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Bloomberg.

У повідомленні вказується, що лідери країн під час зустрічі планують згуртувати підтримку навколо допомоги Україні в той час, коли у Конгресі продовжуються суперечки щодо кордону.

Джерела видання повідомляють, що двосторонню зустріч у Білому домі планують провести протягом другого тижня лютого. Раніше Шольц заявляв, що союзники роблять недостатньо для України і повинні посилити підтримку.

У четвер речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США вважають, що в цій мережі коаліції, союзників і партнерів все ще є дуже багато енергії, щоб допомогти підтримати Україну.

"Кожна країна робить це по-своєму і робить це настільки, наскільки вона може.Тож, як і ми, це суверенні рішення, але ми не бачили жодних послаблень чи роз’єднаності, коли йдеться про підтримку України", - сказав Кірбі.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Росія перейшла на воєнну економіку.

Крім того, ми раніше інформували, що Німеччина запропонувала Британії та Франції схему для озброєння Києва ракетами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц летить до США, щоб обговорити допомогу Україні – Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
28.01.2024 341
Еще материалы раздела «Світ»