<
НОВИНИ ДНЯ: З 1 липня у Польщі нові умови надання допомоги біженцям: що змінилось для українців  Російська теорія "перемоги": аналітики пояснили, у чому небезпека  Як приготувати пухкі пундики  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какаовсі новини дня
28.01.2024 228

Енергосистема України працює з профіцитом

В енергосистемі України станом на ранок 28 січня дефіциту електроенергії немає.

Про це повідомляє Міністество енергетики України.

«Дефіциту електроенергії в енергосистемі немає. Внутрішньої генерації достатньо для покриття потреб споживачів. Також планується комерційний імпорт електроенергії», - ідеться в повідомленні.

Аварійно відключався блок ТЕС, який за пів години повернувся до роботи. У резерві три блоки і два корпуси теплоелектростанцій, які будуть підключені до мережі у разі потреби, зауважили в Міненерго.

Система є збалансованою. Стабілізаційні графіки відключень не застосовуються, зазначили в міністерстві та нагадали, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (у вихідні дні з 10:00 до 12:00 та з 18:00 до 20:00).

Міністерство енергетики закликає перенести споживання енергоємних приладів на інший час.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 4000 МВ*год, експорту не передбачається, додали у Міненерго.

Оценка материала:

5.00 / 2
Енергосистема України працює з профіцитом 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.01.2024 228
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»