<
НОВИНИ ДНЯ: "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті миру  "Умови стали суворіші": адвокат розповів про нюанси в переогляді інвалідності на ВЛК  Дощі підуть? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2024 287

Франція зможе надавати ЗСУ 3000 снарядів щомісяця

Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, який очолював українську делегацію під час першого засідання Коаліції артилерії у Парижі заявив, що Франція зможе надавати українській армії 3000 снарядів калібру 155-мм щомісяця.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню NV.

Заступник міністра відзначив, що офіційний Париж ще раз продемонстрував стійкість підтримки України.

За його словами, міністр Збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що Франція зможе надавати українській армії 3000 снарядів для французьких артсистем щомісяця.

"Франція планує виготовити для України 78 САУ Caesar, шість із яких будуть поставлені найближчим часом", – наголосив він.

Він також зауважив, що Україна аналізує і прогнозує дії агресора, адже те, що Росія розкручує виробничі потужності заводів ВПК, закуповує у деяких країн боєприпаси, ракети свідчить про те, що російське керівництво не збирається відмовлятись від своїх агресивних планів.

"Наша відповідь має бути потужною. Попри наявну проблематику у світі з виробництва боєприпасів та озброєння, ми мусимо з нашими партнерами знайти можливості забезпечити Сили оборони всім необхідним", – підкреслив Гаврилюк.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція зможе надавати ЗСУ 3000 снарядів щомісяця 5.00 5 2
Політика / Україна
28.01.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»