<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Європа
29.01.2024 374

Лідер румунської партії зазіхнув на землі України, готовий пожертвувати місцем в НАТО

Лідер румунської партії ультраправого Альянсу за союз румунів (AUR) Клаудіу Тарзіу хоче, щоб Румунія анексувала частину України.

_prapor_more_gettyimages_1178647480_760a4c9f7ef62a23ab180189bf247be8_650x410_29.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Ми, як завжди, на роздоріжжі, і ми повинні мати справу з цими великими імперіями, щоб отримати наш суверенітет і зробити його цілісним. Ми не будемо по-справжньому суверенними, поки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах!", - заявив Тарзіу.

Він заявив, що все, що було румунською нацією, повинно повернутися в кордони однієї держави.

"Північна Буковина не може бути забута! Не можна забути Південну Бессарабію! Земля Герца, Трансільванія, все, що було і є румунською нацією, повинно повернутися в кордони однієї держави!", - заявив лідер AUR.

Заяви Тарзіу становлять велику небезпеку для статусу Румунії як члена НАТО, а також як члена Європейського Союзу, враховуючи наслідки таких дій. Анексія частин України означатиме порушення низки міжнародних договорів і принципів, а це тягне за собою міжнародні санкції, дипломатичну ізоляцію і, найімовірніше, війну з Україною.

Нагадаємо, що сенатор Тарзіу через кілька днів після початку вторгнення в Україну заявив росіянам, що готовий дати їм п'ять.

Ми писали, що лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив про претензії на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності внаслідок війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лідер румунської партії зазіхнув на землі України, готовий пожертвувати місцем в НАТО 5.00 5 2
Політика / Європа
29.01.2024 374
Еще материалы раздела «Європа»