<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
29.01.2024 543

Припинення вогню піде на користь РФ: аналітики пояснили, чому Путін не піде на переговори з Україною

Диктатор все ще сподівається, що РФ "переможе".

2c3f05817d7cf803f40cad02510716e0_29.01.24

Будь-яке припинення вогню під час російської агресії проти України піде на користь РФ, однак президент РФ Володимир Путін не піде на переговори. Пише ТСН. 

Про це йдеться у новому огляді ISW.

Аналітики зазначають, що російські вимоги щодо українського "нейтралітету" і мораторію на розширення НАТО завжди були і залишаються одним з головних виправдань вторгнення Путіна до України. Будь-яка гіпотетична поступка щодо цих вимог означала б серйозний стратегічний і риторичний відступ з боку Путіна, на який він навряд чи зважиться на цей час.

Росія вимагає, щоб Україна внесла зміни до своєї Конституції й вилучила зобов'язання щодо набуття членства в НАТО. Загарбники також вимагають від України не вступати до Європейського Союзу.

За словами аналітиків, вимоги щодо такого "нейтрального статусу" є метою десятилітніх зусиль Путіна, спрямованих на те, щоб вимагати змін у НАТО, які послабили б Альянс до такої міри, що він був би не в змозі стримувати або перемогти майбутню російську агресію у Східній Європі.

"Путін навряд чи піде на поступки, оскільки він не припинить переслідувати свою мету контролювати Україну і послабити НАТО, якщо тільки не зазнає рішучої поразки", - зазначають експерти.

Експерти також вважають, що російські публічні особи можуть імітувати зацікавленість у поступках щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати Захід до випереджувальних поступок щодо територіальної цілісності України.

У повідомленнях про відкритість Путіна до переговорів через негласні канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території.

Водночас російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії Росією окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

"ISW продовжує вважати, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, надаючи їй час для відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній з тими ж максималістськими цілями і подальшого територіального захоплення в Україні. Немає жодних підстав вважати, що Путін не відмовиться від будь-яких зобов'язань дозволити Україні інтегруватися в західні політичні, економічні та військові інститути, доки російські військові можуть переслідувати свої цілі, щоб не дати Україні це зробити", - йдеться у повідомленні.

Аналітики також нагадують, що Путін вже порушив попередні зобов'язання Росії не порушувати суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом.

Нагадаємо, речник Кремля Дмитро Пєсков зробив чергову заяву про "мирні" переговори з Україною. З його слів, "обговорення миру в Україні без РФ не має сенсу".

Своєю чергою Путін цинічно прокоментував відмову України від переговорів. Мовляв, Москва була готова до діалогу, але приїхав Борис Джонсон і переконав Україну не йти на цей крок.

Оценка материала:

5.00 / 4
Припинення вогню піде на користь РФ: аналітики пояснили, чому Путін не піде на переговори з Україною 5.00 5 4
Політика / Україна
29.01.2024 543
Еще материалы раздела «Україна»