<
НОВИНИ ДНЯ: Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Політика
Світ
29.01.2024 276

"Щоб швидше настав мир": Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні

Європейські союзники повинні посилити свою підтримку України, наголосив Олаф Шольц.

97234ea6662ae1b28d05ed8062d364b5_29.01.24

Німеччина у 2024 році витратить понад 7 млрд євро (7,6 млрд доларів) на допомогу Україні. Європейські союзники повинні посилити свою підтримку Києва.

Про це повідомляє Tagesspiege з посиланням на канцлера Німеччини Олафа Шольца. Пише ТСН. 

Як відзначив канцлер, якщо послання російському диктатору Володимиру Путіну полягатиме в тому, що Захід стоятиме разом у підтримці України й не відступить, "тоді мир стане можливим раніше, ніж ми думаємо сьогодні".

Зокрема Шольц додав, що у поточному році Німеччина витратить на допомогу Україні понад 7 млрд євро. За його словами, неприйнятним є те, що Берлін наразі надає Києву більше половини від загальної військової допомоги усіх європейських країн.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Росія перейшла на воєнну економіку.

Крім того, раніше Німеччина запропонувала Британії та Франції схему для озброєння Києва ракетами.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Щоб швидше настав мир": Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
29.01.2024 276
Еще материалы раздела «Світ»