НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.01.2024 359

Аномальний лютий. В Укргідрометцентрі розповіли про потепління, яке принесе кінець зими

Перша декада лютого принесе в Україну переважно плюсову температуру як вдень, так і вночі.

Прогноз на лютий для NV дала Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру. Вона стверджує, що початок місяця принесе потепління і переважно плюсову температуру, однак не слід забувати, що зима ще триває.

«Якщо говорити про першу декаду, то, все ж таки, буде переважати західний переніс повітря, і будуть час від часу від часу надходити атмосферні фронти з опадами. Але температурні показники, ось як у перші дні лютого, підвищуватимуться, і „плюси“ переважатимуть як у денні, так і в нічні години. Надалі ситуація може змінитися — не забуваємо, що продовжується зима», — зазначила представниця Укргідрометцентру.

Яка погода в Україні буде у четвер, 1 лютого

В Західних областях хмарно з проясненнями, без опадів. Середня нічна температура повітря опуститься до рівня -2 градусів, вдень стовпчик термометра підніметься до +3.

В Північних областях хмарно з проясненнями, без опадів. Вночі слід очікувати до -4 градусів, вдень температура повітря прогріється до +3.

В Центральних областях хмарно з проясненнями, без опадів. Нічна температура повітря -2 градуси, денна +3 градуси.

В Південних областях хмарно з проясненнями, без опадів. Вночі буде -2 градуси, а вдень слід очікувати аж до 8 градусів вище нуля.

В Східних областях хмарно з проясненнями, без опадів. Нічна температура повітря -3 градуси, вдень стовпчик термометра підніметься до +4 градусів.

У Криму мінлива хмарність, без опадів. Температура вночі опуститься до -2 градусів. Вдень синоптики обіцяють від +4 до +6 градусів.

Якщо говорити про загальний прогноз погоди на початок лютого, то майже всі регіони, окрім південних областей, 2 лютого очікує мокрий сніг, подекуди з дощем.

«А ось 3 лютого очікуються більш активні атмосферні фронти. У цей час над країнами Балтії навіть буде утворюватися циклон. Відповідно, вночі в західних, північних, місцями в центральних областях, а вдень вже по всій території України помірний мокрий сніг та дощ», — додала синоптикиня.

На неділю, 4 лютого, прогнозуються невеликі опади, але загалом буде поступове прояснення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аномальний лютий. В Укргідрометцентрі розповіли про потепління, яке принесе кінець зими 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.01.2024 359
Еще материалы раздела «Суспільство»