<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Росія
01.02.2024 613

Удар по десантному кораблю "Новочеркаськ": у Росії вперше підтвердили смерть моряка

Мещеряков став першим російським моряком, чия загибель внаслідок удару офіційно підтверджена.

9041ddde6a44a1675221ce29d8a953a2_01.02.24

Гімназія в російському місті Шахти підтвердила загибель одного зі своїх випускників, який служив на великому десантному кораблі "Новочеркаськ", знищеному у грудні внаслідок українського удару по порту Феодосії в окупованому Криму. Пише ТСН. 

На сайті "Гімназії імені О.С. Пушкіна" повідомляється, що загиблий – старший матрос Ігор Мещеряков, який закінчив цей навчальний заклад 2017 року. На повідомлення звернув увагу "Крим.Реалії".

"Від серпня 2021 року Мещеряков проходив службу в 197-й бригаді великих десантних кораблів ВМФ РФ ВДК "Новочеркаськ" у званні матрос", – повідомляється на сайті.

У гімназії також заявили, що Мещеряков загинув 26 грудня 2023 року – в день ракетного удару по Феодосії. Крім того, зазначається, що Мещерякова посмертно нагороджено Орденом мужності.

Таким чином, Мещеряков став першим моряком, чия загибель внаслідок удару офіційно підтверджена.

Нагадаємо, в ніч проти 26 грудня у Феодосії було знищено десантний корабель РФ "Новочеркаськ". Після потужних вибухів сталася масштабна пожежа. Крім того, відбувалася сильна детонація.

Повітряні сили поінформували, що корабель Чорноморського флоту атакували крилатими ракетами. Втім, якими саме – не уточнили.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удар по десантному кораблю "Новочеркаськ": у Росії вперше підтвердили смерть моряка 5.00 5 2
Політика / Росія
01.02.2024 613
Еще материалы раздела «Росія»