<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Європа
02.02.2024 322

Путін погрожує абсолютно серйозно. "Іскандери" можуть долетіти до Берліна, - глава МЗС Польщі

Російський диктатор Володимир Путін погрожує країнам Європи абсолютно серйозно. Ракети "Іскандер" можуть долетіти аж до Берліна. Тому західні союзники повинні посилити допомогу Україні.

_sikorskiy_gettyimages_1726781344_41a42cb42c25d3b59dc825cfea73e10c_650x410_02.02.24

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Polskie Radio.

"Путін погрожував Польщі, Латвії та Фінляндії. А коли він погрожує якійсь країні, він робить це абсолютно серйозно", - сказав Сікорський.

Він зазначив, що країни Заходу дуже часто не сприймали це належним чином.

"Тепер російські танки в Білорусі, Росія також перемістила туди ядерну зброю, а ядерна зброя під Кенігсбергом, ракети "Іскандер", можуть долетіти до Берліна. Ми, в Польщі, відчуваємо загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від нашої столиці. Мене завжди дивує, що в Німеччині цю тему не обговорюють", - наголосив польський міністр.

Сікорський додав, що Європа має діяти швидко, тому що Україна перебуває під тиском.

"Захід у двадцять разів економічно сильніший. Але РФ лідирує у виробництві боєприпасів. Ми повинні мобілізувати свої сили. Якщо американці відмовляються від допомоги, ми опинимося перед серйозною дилемою: або замінити Америку, тобто подвоїти наші зусилля, або дозволити Путіну завоювати Україну", - зазначив глава МЗС Польщі.

Можливий напад РФ на НАТО

Нещодавно в західних ЗМІ вийшла серія публікацій про плани Росії напасти на країни НАТО. Зокрема були оприлюднені сценарії, а також інфографіки. Чиновники тим часом уже почали закликати готуватися до можливої війни.

Обговорення розпочалося після публікації німецького видання Bild, який нібито отримав секретний документ "Оборона альянсу-2025".

Також голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль заявив, що російський диктатор Володимир Путін "не посоромився" б напасти на НАТО. Якби Україна була змушена здатися, це не втамувало б спрагу влади Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін погрожує абсолютно серйозно. "Іскандери" можуть долетіти до Берліна, - глава МЗС Польщі 5.00 5 2
Політика / Європа
02.02.2024 322
Еще материалы раздела «Європа»