<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
02.02.2024 470

Британська розвідка назвала основний спосіб поповнення російської армії

На початку війни з Україною Москва змушена була вербувати ув'язнених на короткий термін. Наразі основним джерелом поповнення армії буде регулярний набір за контрактом.

_viyskovi_mobilizatsiya_gettyimages_1243877876_a623e94486341a310f2f38988933f313_650x410_02.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, розслідування Російської служби Бі-бі-сі показало, що з вересня 2023 року російські військові припинили набір ув'язнених за короткостроковими контрактами.

Ув'язненим наразі пропонуються стандартизовані (довгострокові) контракти на військову службу, які передбачають згоду на службу в армії як мінімум до припинення дії наказу про часткову мобілізацію у вересні 2022 року.

За даними британської розвідки, короткострокові контракти з ув'язненими викликали деяку громадську полеміку в Росії, особливо з приводу повторних злочинів ув'язнених, що повернулися, і короткої служби ув'язнених порівняно з мобілізованими на невизначений термін резервістами.

"Вельми ймовірно, що короткострокове вербування ув'язнених було відповіддю на проблеми з набором до армії на початку конфлікту. У 2023 році російська держава, швидше за все, звернулася до регулярного набору за контрактом як до основного джерела нових військових кадрів", - зазначають у Міноборони Британії.

Російські зеки на війні

Нагадаємо, вербування зеків на війну з Україною розпочав ватажок гурту "Вагнера" Євген Пригожин у 2022 році. За його даними, за цією схемою вирушили майже 50 тисяч людей. Вони були на фронті півроку, а потім Володимир Путін видавав наказ про помилування.

Російські ЗМІ підрахували, що мобілізовані росіяни на війні в Україні в середньому через 4-5 місяців після отримання повістки, а кожен п'ятий не прожив і двох місяців.

За даними української розвідки, чисельність російського окупаційного контингенту в Україні зараз може становити близько 460 тисяч людей.

Як заявив глава ЦРУ Вільям Бернс, російська армія з початку війни втратила щонайменше 315 тисяч людей убитими та пораненими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка назвала основний спосіб поповнення російської армії 5.00 5 2
Політика / Світ
02.02.2024 470
Еще материалы раздела «Світ»