<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 рокувсі новини дня
Політика
Росія
03.02.2024 428

В Росії пропонують підвищити призовний вік для іноземців, які отримали громадянство

До Державної думи Росії внесли поправки до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", що передбачають підвищення призовного віку до 50 років для іноземців, які отримали громадянство країни-терориста.

2_029a4b9e71d66d4b8dd5ea54111df580_650x410_03.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "Настоящее время".

У пояснювальній записці рішення внести поправки пояснюють тим, що іноземці, які отримали громадянство Росії, ухиляються від військового обліку або ж отримують громадянство після досягнення граничного призовного віку.

Зазначається, що з першого січня 2024 року верхня межа призовного віку в Росії становить 30 років.

Ініціаторами законопроєкту є депутати:

  • Олександр Бородай - фракція "Единая Россия";
  • Олексій Журавльов - фракція "ЛДПР".

Водночас спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що "питання не опрацьовано" й запропонував авторам відкликати документ, оскільки "такі теми, перш ніж вносити в публічну площину, необхідно всебічно обговорювати".

Мобілізація в Росії

Як вважають експерти, ймовірно, до майбутніх виборів президента у Росії навряд чи почнуть проводити справжню мобілізацію.

За словами представника Головного управління розвідки Вадима Скібіцького, щодня контракти в Росії підписують до 1000-1100 осіб, або приблизно 30 тисяч на місяць.

Також за оцінками ГУР, в Російській Федерації зростає кількість людей, що незадоволені війною в Україні.

Вибори президента в Росії

8 грудня 2023 року, диктатор Володимир Путін заявив про намір вп'яте переобиратися в президенти. Згідно з рішенням російської ЦВК, вибори президента в Росії вперше триватимуть три дні - з 15 по 17 березня.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Росії пропонують підвищити призовний вік для іноземців, які отримали громадянство 5.00 5 3
Політика / Росія
03.02.2024 428
Еще материалы раздела «Росія»