<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
03.02.2024 260

Розвідка Британії розповіла, що сталося з колишніми "вагнерівцями" і де вони зараз

Ексбійців "Вагнера" підпорядкували Росгвардії для війни з Україною.

60ddb807f7b79297bc79588dfbc00073_03.02.24

Розвідка Великої Британії проаналізувала дані про подальшу долю залишків "Групи Вагнера", які воювали в Україні, а торік влітку спробували здійснити заколот у РФ. Пише ТСН. 

Про це йдеться звіті Міноборони Британії за 1 лютого.

Зазначається, що 15-й, 16-й і 17-й колишні штурмові загони імені Вагнера тепер сформували "Добровольчий корпус" у складі Росгвардії після того, як 25 грудня президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії формувати власні добровольчі формування.

Британська розвідка припускає, що нові добровольчі загони Росгвардії, ймовірно, будуть розгорнуті в Україні та Африці. За повідомленнями, Росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для служби в Україні та дев'ятимісячні контракти для служби в Африці.

"Включення колишніх штурмових загонів "Вагнера" до складу Добровольчого корпусу Росгвардії, найімовірніше, свідчить про те, що "Вагнера" успішно підпорядкували Росгвардії, що посилює контроль російської держави над цим угрупованням, - кажуть у Британії.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький розповів, що всі угруповання російської ПВК "Вагнер" переформатовані. Наразі одна частина перебуває у підпорядкуванні Збройних сил РФ, інша – вступила до аналогічних приватних компаній.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розвідка Британії розповіла, що сталося з колишніми "вагнерівцями" і де вони зараз 5.00 5 2
Політика / Світ
03.02.2024 260
Еще материалы раздела «Світ»