<
НОВИНИ ДНЯ: "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Європа
03.02.2024 228

"У нас втома від Орбана": Туск відповів, чи є на Заході "втома" від війни в Україні

Дональд Туск розкритикував "егоїстичну гру" Віктора Орбана.

8a886de5c3233f19e73a965a24699b9e_03.02.24

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск впевнений, що у Брюсселі немає "втоми" від війни в Україні, а є втома від проросійської політики угорського колеги Віктора Орбана. Пише ТСН. 

Про це польський прем'єр сказав він у четвер у Брюсселі журналістам після прибуття на засідання Європейської ради, передає Інтерфакс.

"Я маю на увазі, що проблем із так званою втомою від України точно немає. У нас наразі втома від Орбана в Брюсселі. Нам потрібно вирішити так багато проблем. Подивіться на вулиці не лише в Брюсселі", - сказав він, розкритикувавши гру Орбана.

Туск наголосив, що немає місця жодному компромісу щодо питання України, яка бореться проти російської агресії.

"Я не можу зрозуміти, не можу прийняти цю дуже дивну і дуже егоїстичну гру Віктора Орбана. І немає місця компромісу щодо наших принципів, таких як верховенство закону, і, звісно ж, немає місця компромісу щодо питання України", - підкреслив він.

Нагадаємо, очільник МЗС Дмитро Кулеба відповів, чи вважає Орбана та Сіярто проросійськими політиками.

Оценка материала:

5.00 / 1
"У нас втома від Орбана": Туск відповів, чи є на Заході "втома" від війни в Україні 5.00 5 1
Політика / Європа
03.02.2024 228
Еще материалы раздела «Європа»