<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу Українивсі новини дня
Політика
Росія
03.02.2024 310

"Залізна завіса" опуститься: Росія готується вимкнути Інтернет по всій країні - РНБО

Російська влада готується запобігти можливим протестам перед "президентськими виборами".

171696fd52e450ca25a0049333052d55_03.02.24

За останній час у Росії все частіше фіксуються відключення Інтернету під приводом захисту росіян від ударів українських БПЛА. Найімовірніше, влада готується повністю вимкнути Інтернет. Пише ТСН. 

Про це йдеться у роз’ясненні Центру протидії дезінформації РНБО України.

"Від 25 по 30 січня мобільний Інтернет вимикався в Ленінградській, Псковській та Новгородській областях. Утім, це не завадило дрону завдати ураження підприємству "Невський мазут". 30 січня зафіксовано масовий збій роботи Інтернету у всій росії. Насправді основною причиною перебоїв з Інтернетом в РФ може бути перевірка механізмів переходу до "суверенного Інтернету", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, "Роскомнадзор" уже відзвітував про встановлення в мережах провайдерів "комплексу протидії загрозам".

"17 березня в рф відбудуться "президентські вибори". Попри заяви пропаганди про всенародну підтримку путіна, масові протести в башкирії та якутії показали вразливість системи. Щоб запобігти можливим протестам і додатково "закрутити гайки" після "виборів" імовірність масового відключення Інтернету в РФ є дуже високою", - вважають в РНБО.

Нагадаємо, 29 січня ЦВК зареєстрували Путіна кандидатом на так звані "президентські вибори" 2024.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Залізна завіса" опуститься: Росія готується вимкнути Інтернет по всій країні - РНБО 5.00 5 2
Політика / Росія
03.02.2024 310
Еще материалы раздела «Росія»