<
НОВИНИ ДНЯ: Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцям  Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годинувсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2024 299

"Це буде найбільш хибне рішення": військовий зробив тривожну заяву про демобілізацію через три роки

Командир батальону ударних БпЛА вважає, щоб дати відпочинок і можливість відновлення для тих військових, які воюють уже другий рік, необхідно сформувати певний резерв.

2d1d099f78809a8117435b6c8b785af7_03.02.24

Для того, щоб демобілізувати військовослужбовців – дати відпочинок і можливість відновлення, – необхідно сформувати певний резерв, отже, необхідна додаткова мобілізація людей, які забезпечать ротаційні дії та потужне підсилення. Пише ТСН. 

Про це під час телемарафону сказав командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко.

"Щодо мобілізаційних процесів всередині нашої держави. Дуже багато я чую політичних гасел. Хто обіцяє, що буде демобілізація через 3 роки – друзі, цього не буде. Якщо це буде – це буде саме хибне рішення, яке можна б було прийняти в цілому по обороні. Тому що "толкового" офіцера, сержанта, солдата, який спроможний виконувати бойові завдання, їх ніхто не відпустить. Людей, які здатні брати на себе відповідальність... виконувати завдання, на жаль, не так багато", – сказав він.

На думку Юрія Федоренка, для того, щоб дати відпочинок і можливість відновлення для тих військових, які воюють уже другий рік, необхідно сформувати певний резерв.

"А для формування резерву нам необхідна додаткова мобілізація людей, які забезпечать ротаційні дії та потужне підсилення в разі, якщо противник надумає відкрити якийсь ще один із додаткових фронтів. Що потрібно зробити на зараз? Зараз потрібно зробити чіткий облік професій, які нам потрібні у війську, і організувати систему рекрутингу", – зауважив Федоренко.

Тим часом за повідомленням народної депутатки Ірини Фріз, в оновленій версії законопроєкту про мобілізацію "чіткого, дієвого та реалістичного механізму демобілізації немає". У проєкті прописаний термін 36 місяців, але відсутній чіткий механізм обраховування.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це буде найбільш хибне рішення": військовий зробив тривожну заяву про демобілізацію через три роки 5.00 5 2
Політика / Україна
03.02.2024 299
Еще материалы раздела «Україна»