<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
04.02.2024 252

Фінляндія завбачливо готувалася до війни: який “козир” був прихований на підприємствах – експерт

У Фінляндії роками створювали запаси виробничих ліній для виготовлення військової продукції.

a5ee2f212c03a68766e6a8246fead367_04.02.24

На цивільних підприємствах Фінляндії на випадок війни утримували резервні виробничі лінії для виготовлення військової продукції. Тепер вони почали працювати в тестовому режимі. Пише ТСН. 

 

Про це повідомив в ефірі телеканалу “Еспресо” військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков.

За його словами, в багатьох європейських країнах недооцінювали загрозу майбутньої війни, про що свідчить неможливість виконати обіцянки щодо налагодження виробництва боєприпасів для допомоги Україні, яка зіткнулася з російською агресією.

Однак, зауважив Олег Катков, на цьому тлі виділяється Фінляндія, яка завбачливо готувалася до ймовірності такого сценарію.

“Чудовий приклад – Фінляндія, яка вже почала розконсервовувати свій головний “козир”... Як виявилося, Фінляндія роками створювала відповідні запаси виробничих ліній для виготовлення військової продукції на цивільних підприємствах. Міноборони Фінляндії закуповувало виробничі лінії, ставило їх на заводах, щоб у певний день ці підприємства почали виробляти патрони, гранати, боєприпаси, комплектувальні або могли ремонтувати військову техніку. І це все роками утримувалося. Готувалися люди, які просто були в такому сплячому режимі. Зараз такий резервний ОПК, як повідомили в міноборони Фінляндії, починає працювати поки в тестовому режимі", – зауважив головний редактор Defence Express.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо запевнив, що його країна почувається безпечно, оскільки добре підготовлена до різних сценаріїв у зв’язку із ймовірною російською агресією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фінляндія завбачливо готувалася до війни: який “козир” був прихований на підприємствах – експерт 5.00 5 1
Політика / Світ
04.02.2024 252
Еще материалы раздела «Світ»