<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними карткамивсі новини дня
Політика
Світ
03.02.2024 495

Міноборони Канади може передати Україні ракети "повітря-земля", які мали утилізувати

Канада розглядає можливість передати Україні ракети CRV7 "повітря-земля", які раніше мала утилізувати. Наразі у міноборони країни вивчають всі можливості для цього.

Про це пише CBC News.

Консерватори вимагають від ліберального уряду Канади пожертвувати Україні десятки тисяч надлишкових ракет класу "повітря-земля", які планується утилізувати.

Збройні сили Канади мають запас із 83 303 ракет CRV7, старовинної зброї 1980-х років, яка була знята з озброєння на початку 2000-х років. Три роки тому федеральний уряд підписав контракт на кількарічну утилізацію ракет.

Лідер опозиції П’єр Пуальєвр виступив із таким закликом у п'ятницю під час дебатів у Палаті громад щодо законопроєкту про оновлення канадсько-української угоди про вільну торгівлю.

"Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, – сказав він, – зброю слід передати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету".

Оценка материала:

5.00 / 3
Міноборони Канади може передати Україні ракети "повітря-земля", які мали утилізувати 5.00 5 3
Політика / Світ
03.02.2024 495
Еще материалы раздела «Світ»