<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
04.02.2024 284

Канада може передати Україні ракети CRV7

Канада розглядає можливість передачі Україні ракет класу "повітря-земля" CRV7. Канадський уряд планував їх утилізувати.

1_628a679fe878efe9de13f83486db9154_650x410_04.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CBC.

Лідер опозиційної Консервативної партії Канади П'єр Пуальєвр вимагав відправити ракети CRV7 Україні на засіданні парламенту 2 лютого. Він наголосив, що краще віддати боєприпаси Україні, ніж утилізувати.

"Замість того, щоб змусити канадців платити мільйони доларів за виведення з експлуатації цієї зброї зброю слід віддати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету", - сказав він.

Речник міністра оборони підтвердив, що канадський уряд розглядає можливість надання ракет. Але у відомстві вважають, що перш ніж відправити ракети в Україну, потрібно дізнатися потреби української армії та ефективність ракет.

У Канаді наголошують, що проблема з постачанням цих ракет полягає у тому, що країна має десятки тисяч таких ракет та двигунів до них, але не всі вони з боєголовками.

Що відомо про ракети CRV7

У Канаді називаються ці ракети "озброєнням холодної війни". Вони були виготовлені у 1980-х роках, а зняті з виробництва на початку 2000-х років.

CRV7 - авіаційна некерована ракета канадської розробки калібру 70 мм зі складним оперенням. Вона призначена для ударів по наземних цілях.

Міністерство оборони Канади має 83 303 таких ракет.

Допомога від Канади

Нагадаємо, Канада з початку повномасштабного вторгнення надала Україні військову та фінансову допомогу. 23 січня міністр оборони Канади анонсував новий пакет допомоги для України. До нього увійшли 10 багатоцільових катерів від Zodiac Hurricane Technologies.

Також у Канаді анонсували старт навчання українців на винищувачах F-16.

Вчора з робочим візитом до Києва прибула міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі. Вона зустрілася з українським колегою Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським.

Жолі у Києві зробила декілька важливих заяв. Зокрема, про те, що Україна та Канада обговорюють гарантії безпеки для нашої країни, угода вже на фінішній прямій, а також про створення коаліції для повернення українських дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада може передати Україні ракети CRV7 5.00 5 1
Політика / Світ
04.02.2024 284
Еще материалы раздела «Світ»