<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
05.02.2024 370

Чому провалився контрнаступ: думка генерала Кривоноса

При цьому він не вважає Залужного винним в провалі контрнаступу.

683c2edfa68159ff76978c9ec988a320_05.02.24

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос прокоментував, чому літньо-осінній контрнаступ ЗСУ на півдні не приніс очікуваного результату. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій.

"Бо достатньо складно наступати, коли ворог має потужну перевагу в усіх напрямках", – лаконічно зауважив Кривонос.

При цьому він не вважає Залужного винним в провалі контрнаступу.

Раніше ТСН.ua, аналізуючи західні медіа, розбирався, чому не вдалося прорвати лінію оборони РФ на півдні, чи є в цьому винні серед військового керівництва і чого очікувати далі.

За інформацією західних ЗМІ, Залужний 2022 року пропонував сміливий план контрнаступу, який міг змінити перебіг війни, але США були проти. Нібито головком пропонував наступати не на Херсон, а на окуповану частину Запорізької області, де росіяни тоді ще не встигли окопатися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому провалився контрнаступ: думка генерала Кривоноса 5.00 5 2
Політика / Україна
05.02.2024 370
Еще материалы раздела «Україна»