<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  Звіт Пентагону вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ  Опозиція РФ заговорила про "програш" Заходу у війні Путіна та описала страшний сценарій для України  У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНС  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травнявсі новини дня
04.02.2024 295

Іноземці хочуть купити два державні банки в Україні

Іноземні інвестори проявили інтерес до приватизації двох українських державних банків, а саме до Укргазбанку та Сенс Банку.

Про це виданню Економічна Правда розповів заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

“Держава має стратегію зменшення банківського сектору, присутності та своєї участі в ньому. Але треба реально дивитися на речі. Ринок зараз такий, що ви самі розумієте, Приватбанк – це той банк, у який готова вкладати гроші держава, і банк, який генерує мільярд доларів доходу державного бюджету”, – сказав він.

За його словами, держава наразі не готова продавати цей банк, але в майбутньому – цілком імовірно.

“У нас є зацікавленість іноземних інвесторів у двох державних банках. Це Укргазбанк і Сенс Банк, і ми активно готуємо їх до продажу. Ці сигнали ми отримали наприкінці торік, починаючи з осені”, – зазначив він.

Вже незабаром Мінфін братиме фінансових радників для цих банків. Крім того, Мінфін разом зі Світовим банком напрацьовують зміни до законів про продаж цих банків для того, щоб зробити це якомога прозоріше і продати справді серйозному потенційному інвестору.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іноземці хочуть купити два державні банки в Україні 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
04.02.2024 295
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»