<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Політика
Росія
05.02.2024 310

У Москві дружини мобілізованих вийшли на акцію протесту: чим це закінчилося

Російські силовики навмисне затримували журналістів, щоб обмежити висвітлення події, наголосили в ISW.

df517f3837b49d802455b1d475ce5620_05.02.24

У суботу, 3 лютого, у Москві дружини мобілізованих солдатів вийшли на акцію протесту. Втім, Кремль піддав акцію цензурі, щоб придушити будь-яке можливе відновлення більш широкого громадського руху на підтримку російських солдатів і проти режиму Путіна. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що члени російського громадського руху "Шлях додому" поклали квіти до Могили Невідомого солдата в Москві. А перед тим провели акцію протесту на прилеглій Манежній площі до 500-річчя з початку часткової мобілізації, оголошеної Путіним у вересні 2022 року.

Російські державні ЗМІ здебільшого не висвітлювали акцію протесту, але повідомили, що прокуратура Москви застерегла від відвідування невизначеної акції протесту в Москві 3 лютого, маючи на увазі, швидше за все, акцію протесту "Шлях додому".

Проте російські опозиційні ЗМІ детально висвітлювали акцію протесту. За підрахунками, в ній взяли участь близько 200 осіб. Вони повідомляли, що поліція Москви затримала 27 осіб, більшість з яких були російськими та іноземними журналістами. Пізніше їх відпустили без висунення звинувачень.

Російська поліція дозволила протестувальникам пізніше піти до передвиборчого штабу Путіна та написати від руки звернення до Путіна з проханням повернути мобілізованих додому, але штаб дозволив це лише невеликим групам демонстрантів і суворо обмежив доступ ЗМІ.

"Ймовірно, російські правоохоронні органи навмисне затримували журналістів, а не протестувальників, щоб обмежити висвітлення події", - вважають американські аналітики.

Нагадаємо, за даними Генштабу, станом на 4 лютого 2024 року загальні втрати Росії перевищили 388 тисяч військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Москві дружини мобілізованих вийшли на акцію протесту: чим це закінчилося 5.00 5 2
Політика / Росія
05.02.2024 310
Еще материалы раздела «Росія»