<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
05.02.2024 1690

Між РФ та Південною Кореєю спалахнув дипломатичний скандал через Захарову – подробиці

Південна Корея викликає російського посла через висловлювання Марії Захарової.

ab8a6542c8d859115fcda358bd36cdcf_05.02.24

Південна Корея викликала російських дипломатів через критику Москвою президента Юн Сок Йоля за його висловлювання про прагнення Північної Кореї створити ядерний арсенал.

Про це пише Reuters.

Так, заступник міністра закордонних справ Південної Кореї з політичних питань Чон Бьон Вон викликав посла Росії Георгія Зінов'єва, щоб заявити, що реакція Москви на висловлювання президента Кореї матиме негативний вплив на відносини між країнами.

"Заступник міністра Чон заявив, що дуже прикро, що Росія ігнорує правду і беззастережно захищає Північну Корею, критикуючи висловлювання лідера в надзвичайно грубій формі, і підкреслив, що це лише погіршить корейсько-російські відносини", - йдеться у заяві міністерства.

Президент Юн Сок Йоль заявив у середу на зустрічі з представниками оборонних і безпекових відомств: "Північнокорейський режим проходить крізь вогонь і воду виключно заради збереження свого спадкового тоталітарного режиму, при цьому відверто ігноруючи міжнародне право і резолюції Ради Безпеки ООН, торгуючи зброєю з Росією".

Наступного дня речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала висловлювання Юна "відверто упередженими", а риторику Південної Кореї – "провокативною".

Вона сказала журналістам, що коментарі "виглядають особливо одіозними", враховуючи зростання напруженості на Корейському півострові, "передусім через нахабну політику Сполучених Штатів та їх союзників, включаючи Південну Корею та Японію".

Міністерство закордонних справ Сеула повідомило в неділю, що Чон зустрівся в п'ятницю із заступником міністра закордонних справ Росії Андрієм Руденком, який перебував з візитом, і передав сувору позицію Сеула щодо військової співпраці між Пхеньяном і Москвою. У міністерстві повідомили, що з Руденко також зустрівся Кім Ганн, посланник Сеула з ядерних питань.

У заяві йдеться, що сторони також обговорили питання, включно з війною Росії в Україні.

Міністерство закордонних справ Росії повідомило, що під час зустрічей в Сеулі відбувся "обмін думками".

"Російська сторона висловила серйозну стурбованість щодо різкої ескалації напруженості в субрегіоні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна та Німеччина можуть підписати договір про гарантії безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 3
Між РФ та Південною Кореєю спалахнув дипломатичний скандал через Захарову – подробиці 5.00 5 3
Політика / Світ
05.02.2024 1690
Еще материалы раздела «Світ»