<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Політика
Світ
06.02.2024 244

Медведєв не приховує планів Росії втручатися у вибори на Заході

Один з головних рупорів Кремля заявив про існування на Заході “опозиційних” політиків та партій, які "відкрито та таємно" буде підтримувати РФ.

cd506cbb27db56a5a1e3504ce2d2591d_06.02.24

У контексті цьогорічних американських і європейських виборів Росія прагне "підтримати всіма можливими способами" вигідних їй кандидатів. Пише ТСН. 

Про це написав один з головних рупорів Кремля, заступник голови Радбезу РФ та експрезидент Росії Дмитро Медведєв у Telegram.

У своєму дописі цей ретранслятор політики Путіна говорить про існування на Заході “опозиційних” політиків та партій зі “своєю національною програмою, яка протистоїть американському глобалізму”

“Наше завдання – всіляко підтримувати таких політиків та їхні партії на Заході, допомагаючи їм apertum et secretum [відрито та таємно] досягти гідних результатів на виборах”, — неприховано оголосив наміри Кремля Дмитро Медведєв.

За його словами, прихід до державного управління підтримуваних Росією політиків “радикально оздоровить політичний ландшафт у західному світі”.

Ця заява прозвучала на тлі виборів майбутнього президента США в листопаді та виборів в Європарламент у червні. Загалом, у 2024 році вибори відбуватимуться у 77 країнах світу, де проживає три мільярди людей.

Спроби російського втручання у вибори уже спостерігалися раніше. Зокрема, під час президентських виборів в США 2016 року, коли Кремль використовував свій вплив, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах.

Втручання у справи ЄС є особливо важливим для Росії, яка намагається розхитати європейську підтримку України, яка уже два роки захищається від російської агресії. Ця допомога може змінитися, якщо політичний баланс у Європейському парламенті порушиться.

Нагадаємо, спецслужби США безуспішно намагаються розшукати підшивку із секретною інформацією про втручання Росії у президентські вибори 2016 року, коли перемогу здобув Дональд Трамп.

Оценка материала:

5.00 / 2
Медведєв не приховує планів Росії втручатися у вибори на Заході 5.00 5 2
Політика / Світ
06.02.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»