<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.02.2024 1039

Кількість аварій зростає: РФ на межі комунального колапсу

Оплата комунальних послуг стає непідйомною для багатьох російських сімей.

a415a4d128510539a4853eaf5aeff034_06.02.24

РФ потерпає від занепалої інфраструктури, що погано обслуговується і фінансується, внаслідок чого критично зростає кількість аварій на тепломережах.

Про це пише Financial Times. Пише ТСН. 

Як передає видання, такі інциденти, як прорив теплотраси у російському Новосибірську та відсутність опалення в підмосковному Климовську, при -20°C свідчать про нагальнц потребу в інвестиціях. Крім того, війна в Україні поглинає дедалі більшу частку російського бюджету.

"За офіційними оцінками, від 45 до 60 відсотків усіх інженерних мереж потребують ремонту, і ця цифра щороку зростає, так само як і кількість аварій. А на Чукотці, яку Путін відвідав вперше за 23 роки свого правління, цей показник сягає близько 90%", - пише видання.

За підрахунком експертів, лише цього року аварій було більше, ніж 2023 року, як за кількістю, так і за ступенем тяжкості, зазначають експерти.

Поруч з цим росіяни зіштовхнулися з проблемою вартості комунальних послуг, що є непідйомною для багатьох російських сімей.

За останні роки борги російських домогосподарств за комунальні послуги різко зросли, наблизившись до 1 трлн рублів ($11,2 млрд) у 2023 році.

"Проблеми з опаленням - це лише верхівка айсберга. Хоча Росія є найбільшим світовим експортером газу, лише 11 з 83 її адміністративних регіонів повністю підключені до мережі газопроводів", - мовиться у повідомленні.

Також ми повідомляли, що британські аналітики виявили схеми корупції та систему хабарництва серед військових РФ та їхніх командирів. Хабарі вимагали за різні "послуги", такі як: відпустка, атестація з фізичної підготовки, військове звання, водійське посвідчення, уникнення дисциплінарних стягнень за використання смартфонів або пиятику.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кількість аварій зростає: РФ на межі комунального колапсу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.02.2024 1039
Еще материалы раздела «Суспільство»