НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Європа
06.02.2024 299

Україна і Польща спільно вироблятимуть зброю – ОП

Польща виділила кредит на спільне з Україною виробництво зброї.

ec765636c00b25d1043db7ab2eaf47a7_06.02.24

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що Польща виділила кредит на спільне виробництво зброї з Україною. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

Жовква розповів, що Польща долучилася до Вільнюської декларації країн "Великої сімки" (G7) щодо гарантій безпеки для України тільки 22 січня, коли зокрема відбувся візит польського прем'єр-міністра Дональда Туска в Київ та його зустріч з представниками керівництва держави.

"Польща виділила кредит на спільне виробництво зброї між Україною і Польщею. Це дуже важливо. Ми маємо компоненти польської зброї, які вже постачаються, і воюють в Україні. А нам потрібно більше", -зауважив заступник керівника ОП.

За словами Жовкви, зараз сильно змінилася "тональність і атмосфера розмов з нинішнім польським урядом".

Він також додав, що 2 лютого під час зустрічі з керівником канцелярії прем'єр-міністра обговорювався початок переговорів про гарантії безпеки для України.

Також йшлося про можливість реалізації пропозицію Туска щодо створення координаційного механізму у сфері євроінтеграції, сказав заступник керівника ОПУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна і Польща спільно вироблятимуть зброю – ОП 5.00 5 1
Політика / Європа
06.02.2024 299
Еще материалы раздела «Європа»