<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Світ
05.02.2024 861

Сенатори досягли угоди щодо допомоги Україні та кордону США, − Bloomberg

Вчора сенатори оприлюднили двопартійну угоду щодо запровадження нових імміграційних обмежень США та розблокування мільярдів доларів допомоги Україні.

Про це пише Bloomberg.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер та його колега-республіканець Мітч Макконнелл підтримують компроміс у 118,3 мільярда доларів, який включає фінансування Ізраїлю. Сенат планує провести перше процедурне голосування щодо цього законопроєкту в середу.

Водночас ймовірний кандидат на президентську посаду від Республіканської партії Дональд Трамп категорично виступає проти цього, як і багато консерваторів у Палаті представників.

Спікер Палати представників Майк Джонсон назвав 370-сторінковий законопроєкт “мертвим після прибуття” до Палати представників. А лідер більшості Стів Скаліз, другий за рейтингом лідер республіканської Палати представників, заявив, що закон не отримає голосів.

“Сенатори повинні “заглушити” тих, хто хоче, щоб ця угода провалилася заради їхньої власної політичної мети”, − заявив вчора Шумер.

Угода, яка включає 60 мільярдів доларів для України, кілька місяців обговорювали сенатор-демократ Кріс Мерфі, сенатор-республіканець Джеймс Ланкфорд і незалежна Кірстен Сінем. Сюди входять 20 мільярдів доларів на кордон, що на 6 мільярдів доларів більше запиту адміністрації президента Джо Байдена.

Республіканці Палати представників можуть спробувати змінити угоду на свою користь. Симпатики України, такі як МакКоннелл, також можуть спробувати включити допомогу в майбутні законопроєкти про фінансування, необхідні для гарантування роботи уряду США, якщо ситуація в прикордонній політиці буде тупикова.

Байден заявив, що він “рішуче” підтримує компроміс, додавши, що він дасть йому нові повноваження “закрити” кордон, щоб зупинити міграцію. За його словами, угода зробить процес надання притулку “справедливішим та ефективнішим” і прискорить отримання дозволів на роботу для тих, хто відповідає критеріям.

Згідно з цією пропозицією, Міністерство внутрішньої безпеки зможе відмовляти більшості мігрантів, які шукають притулку, на кордоні, коли кількість осіб досягне 4000 у день протягом тижня. За 5000 середньодобових осіб на тиждень − або 8500 у будь-який день − адміністрація буде зобов'язана відмовляти мігрантам.

Порогові рівні набагато нижчі від нинішніх міграційних потоків. Лише у грудні Митна та прикордонна служба США зафіксувала понад 302 000 шукачів притулку на кордоні США та Мексики.

Законопроєкт також ускладнить отримання притулку в США, посиливши критерії успішного розгляду заяви, що ґрунтуються на реальних побоюваннях переслідування, та обмежить впуск мігрантів у країну, залишаючи більше осіб, які перетинають кордон, під вартою або застосовуючи до них прискорені процедури депортації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сенатори досягли угоди щодо допомоги Україні та кордону США, − Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
05.02.2024 861
Еще материалы раздела «Світ»