<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз   Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язановсі новини дня
Політика
Європа
05.02.2024 363

Депутати партії Орбана бойкотували сесію парламенту, де мали розглянути вступ Швеції до НАТО

5 лютого парламентська опозиція Угорщини скликала сесію, аби ратифікувати вступ Швеції до НАТО, однак засідання проігнорували депутати партії прем'єра Віктора Орбана "Фідес".

Про це повідомляє Bloomberg.

У результаті питання можуть розглянути 26 лютого, коли угорський парламент повернеться із зимових канікул.

Депутати від "Фідес" погрожують відкласти ратифікацію шведської заявки доти, доки прем'єр-міністр Швеції не відвідає Будапешт. Це, на думку депутатів Орбана, необхідно, щоб загладити "провину" Стокгольма, який критикував Угорщину за відхід від демократії.

Лідер фракції "Фідес" Мате Кочіш заявив, що парламент готовий ратифікувати заявку Швеції за першої ж нагоди, але тільки після того, як така зустріч відбудеться.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон минулого тижня заявив, що вважає за краще приїхати до Угорщини лише після того, як Будапешт ратифікує заявку Стокгольма.

Оценка материала:

5.00 / 2
Депутати партії Орбана бойкотували сесію парламенту, де мали розглянути вступ Швеції до НАТО 5.00 5 2
Політика / Європа
05.02.2024 363
Еще материалы раздела «Європа»